Активен

Разполагане на софтуер на Mac, свързан с Active Directory?

Разполагане на софтуер на Mac, свързан с Active Directory?
  1. Как да интегрирам Mac в Active Directory?
  2. Може ли Active Directory да работи с Mac?
  3. Как да разположа програма с помощта на Active Directory?
  4. Mac има ли нещо като Active Directory?
  5. Каква е версията на Active Directory на Apple?
  6. Какво е Active Directory в Mac?
  7. Как да намеря Active Directory на Mac?
  8. Можете ли да се присъедините към Mac към Azure AD?
  9. Как да синхронизирам паролата си за Mac с Active Directory?
  10. Как разполагате софтуер?
  11. Можете ли да разположите .exe в GPO?
  12. Как да разположа програма, използвайки групови правила?

Как да интегрирам Mac в Active Directory?

Стъпка 1: Свържете OS X с домейн на Windows

  1. Влезте в Mac като администратор.
  2. Отворете „Системни предпочитания“ и изберете „Потребители & Групи
  3. Изберете менюто „Опции за вход“ в страничната лента и използвайте бутона „Присъединяване“.
  4. Въведете напълно квалифицираното име на домейн на AD домейна, който е обвързан.
  5. Ще са необходими идентификационни данни на ниво домейн AD.

Може ли Active Directory да работи с Mac?

Можете да използвате конектора на Active Directory (в екрана за услуги на Directory Utility), за да конфигурирате вашия Mac за достъп до основна информация за потребителски акаунт в домейн на Active Directory на сървър с Windows 2000 или по-нова версия.

Как да разположа програма с помощта на Active Directory?

Стартирайте добавката на Active Directory за потребители и компютри, като щракнете върху Старт, посочете Административни инструменти и след това щракнете върху Active Directory потребители и компютри. В дървото на конзолата щракнете с десния бутон върху вашия домейн и след това щракнете върху Свойства. Щракнете върху раздела Групови правила, изберете желаната политика и след това щракнете върху Редактиране.

Mac има ли нещо като Active Directory?

Абсолютно можете да добавяте Mac към Active Directory; всъщност е доста лесно. Първо се уверете, че версията на iMac на Mac OS X 10.6 е възможно най-актуален. Apple непрекъснато добавя малки подобрения към тяхната поддръжка на Active Directory, без да ги споменава специално.

Каква е версията на Active Directory на Apple?

Apple Open Directory е внедряването на модел на услуга за LDAP директории от Apple Inc. Услугата за директории е софтуер, който съхранява и организира информация за потребителите на компютърната мрежа и мрежовите ресурси и който позволява на мрежовите администратори да управляват достъпа на потребителите до ресурсите.

Какво е Active Directory в Mac?

Използване на Mac с Active Directory

Active Directory (AD) е един от ключовите инструменти, които ИТ екипите използват за организиране на корпоративна мрежова инфраструктура. Това включва всички техни активи и потребители. Помага за управление на домейни, самоличности, потребителски групи и защитено съдържание за потребителски акаунти.

Как да намеря Active Directory на Mac?

В полето Active Directory Domain въведете домейна на Active Directory. В полето Computer ID въведете името на компютърния обект на Active Directory, който да използвате за този компютър с Mac OS X.

Можете ли да се присъедините към Mac към Azure AD?

И така, можете ли да се присъедините към Mac към домейн на Azure AD? Технически да, но това не е ясен процес. Но с JumpCloud можете да се присъедините към системи Mac и други към почти всеки ресурс, от който краен потребител може да има нужда.

Как да синхронизирам паролата си за Mac с Active Directory?

За да промените паролата за AD Mobile акаунт от Mac, трябва да дадете на Active Directory СТАРА парола. Можете да направите това само със Системни предпочитания > Потребители & Групи > „Промяна на парола“ или dscl. Както можете да видите по-горе, интерфейсът няма поле за стара парола.

Как разполагате софтуер?

Стартирайте съветника за разполагане

  1. В конзолата на Configuration Manager отидете в работното пространство на библиотеката на софтуера, разгънете Управление на приложения и изберете възел Приложения или Групи приложения.
  2. Изберете приложение или група приложения от списъка за разгръщане. В лентата изберете Разполагане.

Можете ли да разположите .exe в GPO?

За да използвате вградената групова политика "Инсталиране на софтуер", трябва да имате MSI пакет, готов за внедряване. EXE файловете не могат да бъдат разположени чрез инсталиране на софтуер.

Как да разположа програма, използвайки групови правила?

Щракнете върху бутона Старт и отидете на контролния панел. Щракнете двукратно върху аплета Добавяне или премахване на програми и изберете Добавяне на нови програми. В списъка Добавяне на програми от вашата мрежа изберете програмата, която сте публикували. Използвайте бутона Добавяне, за да инсталирате пакета.

Macbook Pro Bluetooth не е наличен след включване на донгъл
Защо Bluetoothът ми не е наличен на моя Macbook Pro? Как да поправя Bluetooth, който не е наличен на моя Mac? Как да накарам Bluetooth dongle да работ...
Няколко устройства на Apple / един Bluetooth високоговорител
Може ли Bluetooth високоговорител да се свърже с множество устройства? Мога ли да свържа моя iPhone към множество Bluetooth високоговорители едновреме...
Не мога да свържа Bluetooth слушалки към mac mini
Ако Bluetooth слушалките не работят с Mac Уверете се, че слушалките са включени и са в обхват. Уверете се, че слушалките са свързани с вашия Mac. Избе...