Autoconf

Липсва autoconf / automake в Xcode 4.3?

Липсва autoconf / automake в Xcode 4.3?
  1. Как да намеря autoconf на Mac?
  2. Как да инсталирам Automake на моя Mac?
  3. Какво е Autoconf Mac?
  4. Как се инсталира autoconf Linux?
  5. Какво представлява командата autoconf?
  6. За какво се използва Autoconf?
  7. Как да инсталирам AutoMake на Windows?
  8. Как работи Autoconf?
  9. Как да инсталирам homebrew на моя Mac?
  10. Какво е automake и autoconf?
  11. Какво е Libtool в Linux?
  12. Какво представлява архивът Autoconf?

Как да намеря autoconf на Mac?

Autoconf

  1. Вземете кода. Превключете към / usr / local / src и изтеглете пакета източник. ...
  2. Компилирайте и инсталирайте. Конфигурирайте, компилирайте и инсталирайте в / usr / local / mac-dev-env / autoconf-2.69 . ...
  3. Черупка. Изпълнете следните редове, за да актуализирате вашия скрипт за стартиране на Bash. ...
  4. Проверете инсталацията. Уверете се, че сте инсталирали успешно Autoconf.

Как да инсталирам Automake на моя Mac?

Инсталирайте приложението

  1. Натиснете Command + Space и въведете Terminal и натиснете клавиша enter / return.
  2. варете инсталирайте.

Какво е Autoconf Mac?

Въведение в Autoconf

Autoconf е разширяем пакет от макроси M4, които произвеждат скриптове за черупки за автоматично конфигуриране на пакети с изходен код на софтуера. ... Производството на скриптове за конфигуриране с помощта на Autoconf изисква GNU M4. Трябва да инсталирате GNU M4 (поне версия 1.4.

Как се инсталира autoconf Linux?

Подробни инструкции:

  1. Изпълнете командата за актуализиране, за да актуализирате хранилищата на пакети и да получите най-новата информация за пакета.
  2. Изпълнете командата за инсталиране с флаг -y, за да инсталирате бързо пакетите и зависимостите. sudo apt-get install -y autoconf.
  3. Проверете системните дневници, за да потвърдите, че няма свързани грешки.

Какво представлява командата autoconf?

Командата autoconf се използва в Linux за генериране на конфигурационни скриптове. Генерирайте конфигурационен скрипт от TEMPLATE-FILE, ако е даден, или от 'configure.ac 'ако има, или' конфигуриране.в. Изходът се изпраща към стандартния изход, ако е даден TEMPLATE-FILE, в противен случай той се изпраща в 'configure'.

За какво се използва Autoconf?

GNU Autoconf е инструмент за създаване на скриптове за конфигуриране за изграждане, инсталиране и опаковане на софтуер на компютърни системи, където е налична обвивка на Bourne. Autoconf е агностик относно използваните езици за програмиране, но често се използва за проекти, използващи C, C ++, Fortran, Fortran 77, Erlang или Objective-C.

Как да инсталирам AutoMake на Windows?

Инсталиране и използване

Директорията за инсталиране по подразбиране е C: \ Progra ~ 1 \ AutoMake. AutoMake може да се инсталира в друга директория, но след това трябва да промените съответно във всички скриптове препратката към „c: / progra ~ 1 / automake“.

Как работи Autoconf?

Autoconf по същество изпълнява препроцесора на вашия скрипт, за да създаде преносим скрипт за черупки, който ще изпълни всички необходими тестове, ще създаде удобни регистрационни файлове, файлове с шаблони за предварителна обработка, например за генериране на Makefile от Makefile.в и и вземете стандартен набор от аргументи от командния ред.

Как да инсталирам homebrew на моя Mac?

За да инсталирате Homebrew, ще изтеглите инсталационен скрипт и след това ще изпълните скрипта. Първо изтеглете скрипта на вашата локална машина, като напишете следната команда в прозореца на терминала: curl -fsSL -o install.sh https: // raw.githubusercontent.com / Homebrew / install / master / install.ш.

Какво е automake и autoconf?

Така че Automake е нов компилатор, който се интегрира с autoconf и обработва "source" Makefile (наречен Makefile.am) в Makefiles, които след това могат да бъдат подадени към Autoconf. Веригата инструменти automake / autoconf всъщност използва редица други помощни инструменти и те се допълват от други компоненти за други специфични задачи.

Какво е Libtool в Linux?

GNU Libtool е общ скрипт за поддръжка на библиотеки, който крие сложността на използването на споделени библиотеки зад последователен, преносим интерфейс. За да използвате Libtool, добавете новите общи команди за изграждане на библиотека към вашия Makefile, Makefile.в или Makefile.съм. За подробности вижте документацията.

Какво представлява архивът Autoconf?

GNU Autoconf Archive е колекция от над 500 макроса за GNU Autoconf, които са предоставени като безплатен софтуер от приятелски поддръжници на каузата от цял ​​Интернет.

MacBook се свързва с JBL Flip 4 и след това се прекъсва
Защо високоговорителят ми Bluetooth продължава да прекъсва връзката с моя Mac? Защо високоговорителят ми JBL Bluetooth продължава да се изрязва? Защо ...
Как да преинсталирам драйверите за Bluetooth на Bootcamp Windows
Как да нулирам Bluetooth на моя Mac? Как да рестартирам Bluetooth? Защо изчезнаха настройките ми за Bluetooth? Как да инсталирам ръчно драйвери за Blu...
Има ли известен проблем с MacBooks и Bluetooth, които се рестартират от време на време?
Защо Bluetooth продължава да прекъсва връзката на Mac? Защо Bluetooth продължава да прекъсва връзката? Как да разберете кога вашият Macbook умира? Как...