Паралели

Стартиране на Parallels VM от NAS

Стартиране на Parallels VM от NAS
  1. Мога ли да стартирам Parallels от външно устройство?
  2. Как да преместя Parallels VM на друго устройство?
  3. Къде се съхранява Parallels VM?
  4. Как да направите паралелите да работят по-бързо на Mac?
  5. Можете ли да стартирате VM на външен твърд диск?
  6. Можете ли да стартирате виртуална машина от USB устройство?
  7. Можете ли да прехвърляте паралели от един Mac на друг?
  8. Мога ли да използвам Parallels на 2 Mac?
  9. Как да прехвърля лиценза си за Parallels на нов Mac?
  10. Къде се съхраняват VM файлове?
  11. Безплатни ли са паралелите за Mac?
  12. Как да разбера дали имам паралели на моя Mac?

Мога ли да стартирам Parallels от външно устройство?

Без решение като Parallels Desktop Business Edition потребител на Mac няма да може да свърже външен твърд диск към виртуална машина, ако устройствата за съхранение (като цяло) не са разрешени. Използвайки Parallels Desktop Business Edition, можете лесно да свържете твърди дискове към виртуални машини.

Как да преместя Parallels VM на друго устройство?

Намерете виртуалната машина на вашия Mac. По подразбиране файловете на виртуалната машина се запазват или в папката Documents / Parallels във вашата потребителска папка, или в / Users / Shared / Parallels . Копирайте или преместете . pvm файл до желаната дестинация.

Къде се съхранява Parallels VM?

По подразбиране Parallels Desktop съхранява виртуални машини в ~ / Documents / Parallels. За да промените местоположението по подразбиране за нови инсталации на виртуална машина: Направете едно от следните: Щракнете върху иконата Паралели в лентата с менюта и изберете Предпочитания.

Как да направите паралелите да работят по-бързо на Mac?

PaulChris @ Parallels Експерт по продукти Поддръжка на Parallels

Отворете конфигурацията на виртуална машина > превключете към раздела Опции > Раздел за оптимизация > Задайте производителност на по-бърза виртуална машина; отметнете Активиране на адаптивния хипервизор и настройване на Windows за скорост.

Можете ли да стартирате VM на външен твърд диск?

Да, можеш. Тъй като виртуалната машина е основно файл на вашата хост машина, можете да използвате външен твърд диск, за да я съхранявате и стартирате. Справял съм се с много мрежи с VM сървъри, които използват отделни твърди дискове за всяка VM. Външните или вътрешните не правят разлика, освен една.

Можете ли да стартирате виртуална машина от USB устройство?

Ако издърпате USB устройството от компютъра си, докато работи виртуална машина, файловете на тази виртуална машина може да са повредени. Преносимият VirtualBox може да бъде инсталиран и на USB USB устройство на живо. След това можете да го използвате, за да стартирате системата Linux на USB устройството от Windows, без дори да рестартирате компютъра си.

Можете ли да прехвърляте паралели от един Mac на друг?

Да - толкова е просто! Просто го инсталирайте и активирайте с вашия лицензен ключ. Ако имате Parallels Desktop Pro Edition, излезте от акаунта си в Parallels на стария Mac.

Мога ли да използвам Parallels на 2 Mac?

Все още можете да използвате Parallels Desktop за Mac в 2 компютъра, но не едновременно. Можете да използвате същия лиценз на другия mac, като го деактивирате на първия mac компютър.

Как да прехвърля лиценза си за Parallels на нов Mac?

Преместване на лиценз

Ако искате да използвате вашия лиценз Parallels Desktop за Mac Standard или Pro Edition на нов Mac, трябва просто да изтеглите Parallels Desktop на новия Mac, да го инсталирате и да активирате продукта, както е описано в KB 124225. Кликнете върху Активиране на този Mac и текущото копие ще бъде успешно активирано.

Къде се съхраняват VM файлове?

Във VMware Workstation или VMware ACE местоположението по подразбиране на файловете на виртуална машина е директорията / home / потребителско име / vmware, където потребителско име е потребителят, създал виртуалната машина. Във VMware Server местоположението по подразбиране на файловете на виртуалната машина е директорията / var / lib / vmware / Virtual Machines .

Безплатни ли са паралелите за Mac?

Както Parallels Desktop за Mac, така и VMWare Fusion са достъпни за изтегляне с безплатна пробна версия и са на разумни цени.

Как да разбера дали имам паралели на моя Mac?

За да проверите текущата версия и номера на компилация на Parallels Desktop, изпълнете следните стъпки:

  1. Стартирайте Parallels Desktop.
  2. От менюто Parallels Desktop (отляво на лентата с менюта на Mac) изберете About Parallels Desktop: ...
  3. Прозорецът About Parallels Desktop показва номера на компилация и версията на Parallels Desktop.

MacBook Bluetooth няма да се включи
Защо Bluetooth не се включва на моя Mac? Как да нулирате Bluetooth на Mac? Как да включите Bluetooth на заключен Mac? Как да поправя Bluetooth, който ...
Проблем с Bluetooth свързаността
Ако вашите Bluetooth устройства не се свържат, вероятно устройствата са извън обхвата или не са в режим на сдвояване. Ако имате постоянни проблеми с B...
Bluetooth високоговорителите събуждат моя MacBook
Как да спра на Bluetooth високоговорителя да заспи? Как да спра Bluetooth клавиатурата ми да не заспива Mac? Как да накарам моя Mac да възпроизвежда з...